Avaa pääsisältö

Planmeca Oy ostaa KaVon hammashoitokone- ja instrumenttiliiketoiminnan

Maailman suurimpiin hammasalan laitevalmistajiin lukeutuva Planmeca Oy on tehnyt sitovan sopimuksen KaVon hammashoitokone- ja instrumenttiliiketoiminnan ostamisesta amerikkalaiselta Envista Holdings Corporation -yhtiöltä. Yritysosto vahvistaa sekä Planmecan että KaVon asemaa innovatiivisten hammashoidon ratkaisujen tarjoajina ja nostaa Planmeca-yhtiöryhmän liikevaihdon yli 1,1 miljardiin euroon.

Yrityskauppa täydentää Planmecan laajaa tuotevalikoimaa ja vahvistaa molempien yritysten kasvua ja kilpailukykyä. Yhdistämällä tuotevalikoimansa yritykset pystyvät tarjoamaan tehokkaimman mahdollisen digitaalisen työnkulun suun terveydenhuollon ammattilaisille ympäri maailmaa. KaVo Treatment Unit & Instruments on perinteikäs ja alalla tunnettu saksalainen hammashoitokoneiden ja instrumenttien valmistaja ja jakelija, ja brändillä on vahva maailmanlaajuinen markkina-asema. Ostettavan liiketoiminnan liikevaihto oli vuonna 2020 noin 317 miljoonaa Yhdysvaltain dollaria.

Molemmat tahot jatkavat toimintaansa itsenäisinä yrityksinä, mutta tulevaisuudessa synergiaa haetaan tuotteiden, teknologian ja jakelijaverkoston tasolla.

“Yrityskauppa tekee meistä erittäin vahvan toimijan hammaslääketieteellisen teknologian alalla. Yrityksemme muodostavat hyvän parin – jaamme samat arvot ja innostuksen korkeaa teknologiaa, laatua, innovaatiota ja kokonaisvaltaista digitaalista työnkulkua kohtaan. Meillä on samankaltaiset yrityskulttuurit ja jaamme perheyrityksen perinteet. Molemmille erityisen tärkeitä arvoja ovat myös henkilökunnasta huolehtiminen ja asiakaslähtöisyys”, kertoo Planmecan omistaja, perustaja ja toimitusjohtaja Heikki Kyöstilä.

“Olemme aina arvostaneet KaVoa laadukkaana brändinä. Yhteistyö tuo merkittävästi lisäarvoa niin asiakkaillemme kuin jälleenmyyjillemme. Tavoitteenamme on olla maailman johtava digitaalisten suun terveydenhuollon ratkaisujen tarjoaja”, kertoo vuorostaan Planmecan varatoimitusjohtaja Tuomas Lokki.

Kauppa tullaan saattamaan päätökseen vuoden 2021 loppuun mennessä. Planmeca Oy ostaa 51 prosentin osuuden KaVo Treatment Unit and Instruments -liiketoiminnasta, ja loput 49 prosenttia ostaa Heikki Kyöstilä yksityishenkilönä. Yrityskaupan toteuduttua Planmeca-yhtiöryhmä työllistää yhteensä yli 4 500 henkilöä ympäri maailman.

Vuonna 1971 perustettu Planmeca Oy viettää tänä vuonna 50-vuotisjuhlavuottaan.

Lisätietoja:
Tuomas Lokki, Senior Vice President
Planmeca Oy
Puh. +358 20 779 5523
Sähköposti: tuomas.lokki@planmeca.com

Lehdistökontaktit:
Maarit Vannas, Markkinointi- ja viestintäjohtaja
Planmeca Oy
Puhelin: 020 779 5306
Sähköposti: maarit.vannas@planmeca.com