Avaa pääsisältö

Planmeca Oy osti KaVon hammashoitokone- ja instrumenttiliiketoiminnan

Maailman suurimpiin hammasalan laitevalmistajiin lukeutuva Planmeca Oy on ostanut KaVon hammashoitokone- ja instrumenttiliiketoiminnan amerikkalaiselta Envista Holdings Corporation -yhtiöltä. Yritysosto vahvistaa sekä Planmecan että KaVon asemaa innovatiivisten hammashoidon ratkaisujen tarjoajina ja nostaa Planmeca-yhtiöryhmän liikevaihdon yli 1,1 miljardiin euroon.

Yrityskauppa täydentää Planmecan laajaa tuotevalikoimaa ja vahvistaa molempien yritysten kasvua ja kilpailukykyä. Yhdistämällä tuotevalikoimansa yritykset pystyvät tarjoamaan tehokkaimman mahdollisen digitaalisen työnkulun suun terveydenhuollon ammattilaisille ympäri maailmaa. KaVo Treatment Unit & Instruments on perinteikäs ja alalla tunnettu saksalainen hammashoitokoneiden ja instrumenttien valmistaja ja jakelija, ja brändillä on vahva maailmanlaajuinen markkina-asema. Ostetun liiketoiminnan liikevaihto oli vuonna 2020 noin 317 miljoonaa Yhdysvaltain dollaria.

Molemmat tahot jatkavat toimintaansa itsenäisinä yrityksinä, mutta tulevaisuudessa synergiaa haetaan tuotteiden, teknologian ja jakelijaverkoston tasolla.

“Yrityskauppa tekee meistä erittäin vahvan toimijan hammaslääketieteellisen teknologian alalla. Yrityksemme muodostavat hyvän parin – jaamme samat arvot ja innostuksen korkeaa teknologiaa, laatua, innovaatiota ja kokonaisvaltaista digitaalista työnkulkua kohtaan. Meillä on samankaltaiset yrityskulttuurit ja jaamme perheyrityksen perinteet. Molemmille erityisen tärkeitä arvoja ovat myös henkilökunnasta huolehtiminen ja asiakaslähtöisyys”, kertoo Planmecan omistaja, perustaja ja toimitusjohtaja Heikki Kyöstilä.

Yrityskaupan toteutumisen jälkeen Planmeca Groupin liikevaihto nousee 1,1 miljardiin euroon ja yhtiöryhmä työllistää maailmanlaajuisesti yhteensä yli 4 500 henkilöä.

Lehdistökontaktit:
Maarit Vannas, Markkinointi- ja viestintäjohtaja
Planmeca Oy
Puhelin: 020 779 5306
Sähköposti: maarit.vannas@planmeca.com