Avaa pääsisältö

Tuotteiden saatavuus ja huollon toiminta koronavirusepidemian aikana

Hyvä asiakkaamme,

haastava koronaviruspandemiasta johtuva tilanne jatkuu. Vaikeasta tilanteesta huolimatta Plandent on edelleen pystynyt toimittamaan rajoitettuja määriä kriittisiä suojaustuotteita. Haluamme osaltamme varmistaa, että Suomessa toteutuu laadukas ja turvallinen hammashoito poikkeustilanteesta huolimatta. Seuraamme myös aktiivisesti koronavirustilanteen kehittymistä ja noudatamme viranomaisten antamia ohjeita.

Plandentilla on edelleen saatavana maskeja, desinfiointiaineita ja nitriilikäsineitä, ja näitä olemme onnistuneet myös hankkimaan varastoomme lisää. Suojatakkien ja visiirien toimituksissa on ollut hetkellisiä katkoksia, mutta visiirien osalta odotamme tilanteen paranevan pian. Pyrimme myös pikaisesti löytämään lisää suojatakkeja vastataksemme voimakkaasti kasvaneeseen tarpeeseen.

Rajoitamme edelleen kriittisten suoja- ja desinfiointituotteiden myyntiä. Näin toimimalla pyrimme varmistamaan, että mahdollisimman moni suunterveyden ammattilainen voi tehdä työnsä hyvin suojattuna. Huomioittehan, että joidenkin tuotteiden, kuten maskien, suojakäsineiden ja käsi- ja pintadesinfektioaineiden, osalta vastaanotamme tilauksia edelleen toistaiseksi vain puhelimitse (puh. 020 368 680).

Lisätietoja tuotteiden saatavuudesta antaa myyntipäällikkö Lauri Untamo, puh. 040 419 1907.

Myynnin ja huollon asiakaspalvelumme toimivat normaalisti. Huolto- ja vikakäynnit jatkuvat, ja huollon hygieniaohjeistus on päivitetty vastaamaan tilanteen edellyttämää korkeampaa vaatimustasoa. Tuotantomme turvaamiseksi epidemian aikana emme toistaiseksi järjestä tapaamisia Herttoniemen toimipisteessämme.

Yhdessä voimme ehkäistä viruksen leviämistä

Teemme jatkuvasti töitä varmistaaksemme asiakkaidemme ja henkilökuntamme työturvallisuuden. Mm. THL:n ja sosiaali- ja terveysministeriön ohjeita noudattamalla voimme yhdessä hidastaa koronaviruksen leviämistä maassamme.

Huom. Ilmoitathan mahdollisista poikkeustilanteista huoltopyyntönne tai soittomme yhteydessä!

Ilmoitathan, mikäli sovitun toimeksiannon yhteydessä on tarpeen ottaa huomioon erityistoimenpiteitä, kuten välttää tiettyjä tiloja tai turvautua muihin erityisiin suojatoimenpiteisiin. Tieto auttaa meitä reagoimaan tilanteen vaatimalla tavalla ja suojaamaan niin teidän kuin meidänkin työntekijöitämme mahdolliselta altistumiselta erityisesti kiireellisissä huoltotöissä.

Huollon asiakaspalvelumme palvelee tällä hetkellä normaalisti. Seuraamme tarkasti viranomaisten ohjeistuksia ja pyrimme aina tiedottamaan muuttuneista tilanteista.

Huomioithan huolto- ja vikakäynneillä lisäksi nämä asiat:

  • Huoltoteknikkomme soittaa ennen huoltokäyntiä huoltopyynnön vahvistamiseksi sekä sen varmistamiseksi, että työkohteessa ei ole havaittu mitään poikkeavaa ja työympäristö on turvallinen.
  • Huoltoteknikko käyttää aina tarvittavia suojavälineitä. Mikäli huoltotoimenpiteet kohdistuvat esim. imujärjestelmiin, teknikko suorittaa aina ensin imujärjestelmän puhdistuksen tähän tarkoitetuilla desinfiointiaineilla.
  • Vahvistattehan huoltoteknikolle ennen työsuoritteen aloittamista, mitä laitteiden kunnossapitoon ja infektiontorjuntaan liittyviä päivittäisiä, viikoittaisia tai kuukausittaisia toimenpiteitä olette suorittaneet huollettavalle laitteelle.
  • Toistaiseksi resurssimme riittävät suorittamaan myös ylläpidollisia työtehtäviä, kuten laitteiden määräaikaishuoltoja. Alati muuttuvan tilanteen vuoksi suosittelemmekin tulevien määräaikaishuoltojen toteuttamista ajoissa. Näin varmistatte laitteidenne toimivuuden ja ehkäisette mahdollisia katkoksia potilasvirtojen jälleen kasvaessa epidemian jälkeen.
  • Ilmoitathan mahdollisesta poikkeustilanteesta soittamalla suoraan huoltoteknikolle tai huollon toimistoon (puh. 020 357 561) tai ilmoittamalla poikkeustilanteesta huoltopyyntönne tai soittomme yhteydessä.

Suosittelemme aina noudattamaan laitteiden kunnossapitoon ja infektiontorjuntaan liittyviä ohjeistuksia. Lue myös ohjeistus Planmecan hoitokoneisiin tehtävistä toimenpiteistä mahdollisena seisonta-aikana.

Plandent Oy ei kerää, tallenna tai muutoin käsittele yksittäisten henkilöiden terveystietoja, kuten tietoja mahdollisesta koronavirustartunnasta tai muusta sairaudesta.

Pahoittelemme poikkeuksellisesta tilanteesta johtuvista toimistamme aiheutuvaa vaivaa. Kuten aina tiedotamme kaikkia asiakkaitamme lisää tilanteen edetessä.

Ystävällisin terveisin,

Viki Valanne
Liiketoimintajohtaja
Plandent Oy